Aanbiedingen

Wij dachten dat het leuk zal zijn om de heropening te vieren met een paar extra aanbiedingen.

Mondkapjes

Wij verkopen tijdelijk mondkapjes in mooie Afrikaanse stoffen voor Grannies2GranniesFriesland (grannies2granniesfriesland.nl). Onderin het kapje zit een opening waar je een filters kan plaatsen. 

De volledige opbrengst gaat naar grannies in Oeganda.

Mooi toch om jezelf te beschermen en tegelijk een oma en haar kleinkinderen te helpen.

(de mondkapjes kunnen alleen contant afgerekend worden)

Nieuwe collectie sieraden

Maak kennis met onze nieuwe collectie sieraden van Fates. 

Fates staat voor moderne, licht gewicht sieraden van hoge kwaliteit. Kleurrijk, minimalistisch en vaak verwisselbaar. Kunstwerkje voor elke gelegenheid.

Alle sieraden worden handgemaakt in Nederland in het eigen atelier. Om zo CO2 neutraal mogelijk te werken en de kwaliteit hoog te houden worden de materialen geproduceerd in Europa.

Verschillende culturen zijn een grote inspiratiebron voor de sieraden. 

De drie dochters van Zeus staan bekend als the Fates (lotsgodinnen) die samen het lot van zowel Goden als stervelingen in handen hebben. Deze Fates hebben een subtiele maar zeer grote macht en kracht. 

Nona is de jongste en de spinner van het leven. Ze spint de levensdraad.

Decima is de middelste. Zij beslist hoelang iemands leven zal duren en meet de lengte van de draad.

Morta is de oudste. Zij is degene die met haar schaar de draad des levens doorknipt.

Deze drie vrouwen kennen de toekomst en omdat zij het lot van anderen in handen hebben zijn ze zeer gevreesd.

Kom jij ons team versterken?

Trots zijn wij op onze prachtige nieuwe Wereldwinkel in het centrum van Drachten. We hebben het er druk mee. Daarom zoeken we versterking voor ons enthousiaste, gezellige team. Binnenkort hebben wij plaats voor enkele vrijwilligers voor de winkeldiensten.

Loop gerust binnen voor meer informatie bij de fair trade cadeauwinkel

Wie zijn wij?

De Wereldwinkel ondersteunt met de verkoop van authentieke, bijzondere en originele producten, boeren en handwerklieden in ontwikkelingslanden om een behoorlijk bestaan op te bouwen. Met deze producten worden langdurige samenwerkingsverbanden aangegaan en er wordt een eerlijke prijs voor de producten betaald. 

Fair Trade!

Wat ga je doen?

Als medewerker van de Wereldwinkel verkoop je hun producten. Je helpt de klant een keus te maken en verstrekt hen zo goed mogelijke achtergrondinformatie. Uiteraard bedien je ook de kassa. Elke winkeldienst wordt met z'n tweeën uitgevoerd.

Wij vragen:

Affiniteit met fair trade handel; een klantvriendelijke houding; representatieve uitstraling en een collegiale samenwerking. We vragen een goede beheersing van de Nederlandse taal. Na verloop van tijd neem je een taak(je) erbij. Dit in overleg. We roosteren je 1 x per week of 1 x per twee weken een dagdeel in. Wij vragen van vrijwilligers, naast flexibele inzetmogelijkheden, beschikbaar te zijn om een dagdeel op zaterdag te werken, ongeveer 1 x per twee maanden.  

 

 

 

Het muzikale optreden op de World Fair Trade Day was erg gezellig! Er werd gespeeld op een taar, dat is een muziekinstrument uit Iran. Het andere instrument is een percussie instrument. 

Nieuwe Producten