Zilversmid Dambar uit Nepal komt naar Wereldwinkel Drachten

 

Zaterdag 4 mei as verwelkomen wij de zeer getalenteerde en sociaal bewogen zilversmid Dambar en zijn zoon uit Nepal. Wij zijn erg blij dat zij hun prachtige sieraden willen presenteren in onze winkel. Ook kunt u ze aan het werk zien. 

Dambar is geboren in een klein bergdorpje in Nepal als een Dalit, de laagste kaste in Nepal. Hij had het geluk dat hij een opleiding tot zilversmid kon volgen. Hij startte zijn eigen kleine atelier en begon met het maken en ontwerpen van sieraden. Met de opbrengst kon hij niet alleen zichzelf maar ook zijn familie onderhouden.

Na enige tijd kon er uitgebreid worden. Er kwam een huis met een groter atelier en een bedrijfsschool waar Dambar kansarme jongeren kosteloos opleidt tot zilversmid. 

Inmiddels werken er 14 zilversmeden die een gegarandeerd Fair Trade inkomen hebben waarmee zijn zichzelf en hun families kunnen onderhouden. Ook worden er projecten gestart en ondersteund zoals de bouw van waterbronnen en scholen. 

 

Dambar en zijn medewerkers maken prachtige hangers, kettingen, armbanden, oorbellen en ringen. Alles is handgemaakt, naar eigen ontwerp, vaak met speciale betekenis. 

Kom langs en maak kennis met hen en met hun sieraden met een verhaal!

Ze zijn er zaterdag 4 mei van 10.00 - 17.00 uur.

Met uw eventuele aankopen steunt hun prachtige Fair Trade Missie. 

Tip:

Koop een sieraad voor moederdag en verras uw moeder / vrouw / dochter / partner met een prachtig, uniek en eerlijk kado!

 

 

Eerlijk Uniek Bijzonder

Wereldwinkel Drachten heeft een verrassend aanbod unieke, net-even-anders producten die vaak handgemaakt zijn en ingekocht volgens de Fair Trade normen.

Bij Wereldwinkel Drachten kunt u ook terecht voor grootverpakkingen thee en koffie en cadeaupakketten.

Met Wereldwinkel Drachten heeft u de leukste manier ontdekt om iets te veranderen in de wereld.